Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național de floretă, seniori. Rebeca Cândescu și Ingrid Miti Bikflavi au urcat pe podium la individual feminin.

Campionatul Național de floretă destinat seniorilor are loc la București în perioada 16 – 19 mai 2024, iar prima zi a fost destinată întrecerii feminine la individual. Două sportive dintre cele patru ajunse în semifinalele competiției au fost de la Politehnica Timișoara. Este vorba despre Rebeca Cândescu și Ingrid Miti Bikflavi, care s-au luptat pentru un loc în ultimul act.

Duelul alb-violet din semifinale a fost câștigat de Rebeca Cândescu cu scorul de 15-7. În finală, aceasta a întâlnit-o pe Corbu Emilia, legitimată la CS Rapid București, în fața căreia a cedat cu 8-15. Rapidista trecuse în semifinale de Anca Săveanu de la CSA Steaua București. Astfel, Rebeca Cândescu a câștigat medalia de argint, în timp ce Ingrid Miti Bikfalvi a cucerit-o pe cea de bronz.

Vineri, 17 mai, va fi întrecerea feminină pe echipe. Vor urma competițiile individuale și pe echipe la masculin.

Delegația Politehnicii Timișoara este compusă din 13 sportivi. Este vorba despre Rebeca Cândescu, Ingrid Miti Bikfalvi, Ecaterina Gorobeț, Karina Tal și Diana Șuta, respectiv despre Benjamin Bodo, Emanuel Cândescu, Tom Gomboș și Nikitas Gherman. În a doua alcătuire vor fi Eugen Vadaniuc, Felix Dogariu, Mihnea Robănescu și Artiom Cecet.

Antrenorul secției de scrimă este Livius Buzan.