Secția de scrimă a Politehnicii Timișoara s-a aflat în centrul atenției la… Biblioteca Universității Politehnica Timișoara. Împreună cu Livius Buzan, sportivii alb-violeți au susținut o lecție deschisă de scrimă și un meci demonstrativ.

Secția de scrimă a CSU Politehnica Timișoara este una dintre cele mai performante din România la toate categoriile competiționale. Un aspect care a fost demonstrat și la ultimul Campionat Național de floretă destinat seniorilor, desfășurat în perioada 16 – 19 mai la București, unde sportivii alb-violeți au câștigat șase medalii – Rebeca Cândescu (argint), Ingid Miti Bikflavi (bronz), Benjamin Bodo (argint), Tom Gomboș (bronz), respectiv bronz pe echipe la masculin și feminin. Referitor la ultimele rezultate, directorul executiv Adrian Tal a spus că „au fost rezultate așteptate, este una dintre cele mai bune secții. De fiecare dată e loc de mai bine, mai ales că ne-a lipsit o medalie de aur”.

Prima ieșire după performanțele de la „Naționale” a fost astăzi, într-un cadru inedit – Biblioteca Universității Politehnica Timișoara. Alături de antrenorul Livius Buzan, cinci dintre scrimerii noștri (Ingrid Miti Bikfalvi, Karina Tal, Ștefania David, Oliver Chinte și Anita Miti Bikfalvi) și-au încrucișat armele printre cărți, au oferit o lecție de scrimă și un meci demonstrativ studenților și celorlalți care au fost prezenți.

„În primul rând, asistența prezentă a făcut cunoștință cu acest sport destul de nișă, destul de puțin cunoscut, deși este foarte răspândit. Este un sport foarte complex. Necesită abilități fizice și intelectuale deosebite. Dezvoltă pe multiple planuri un tânăr, un copil, disciplinează, sunt foarte multe lucruri pozitive, nu este un sport simplu, dar odată ce-l îndrăgești rămâi pasionat o viață întreagă”, a spus antrenorul Livius Buzan.

Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara s-a numărat și printre organizatorii competiției „Poli Ping Pong Challenge”, care a avut loc miercuri, 22 mai, în aceeași locație, Biblioteca Universității Politehnica Timișoara. Ambele evenimente au fost organizate în contextul ediției din acest an a Jocurilor Olimpice de vară din Paris, pentru a aduce spiritul olimpic mai aproape de comunitatea locală. Pe lista partenerilor a fost inclusiv Institutul Francez.